Jeg stødte på denne opskrift på én af mine yndlingsblogs, Valdemarsro, og måtte selvfølgelig også prøve.
Det er Mette Blomsterbergs opskrift.
Den hedder godt nok smørbagt citronmåne, meeen efter min mening er der for meget smør i.
Den må prøves igen og så må vi se om det kan lade sig gøre:)
Glasuren er ikke Mette Blomsterbergs, men Markus Grigos!
Dej 1:
250 g blødt smør
1stang vanille
125 g flormelis
125 g rørsukker
150 g stuetemperede æg
100 g stuetemperede æggeblomme
190 g hvedemel
65 maizenamel
1 citron saft + skal
Pisk æg, vanille, rørsukker og flormelis luftigt. Kom æg i lidt ad gangen.
Sigt hvedemel og maizenamel i dejen. Kom citronsyre og skal i og rør forsigtigt.
Dej 2:
125 g marcipan
85 g sukker
50 g blødt smør
75 g stuetemperet æg
Ælt marcipan og sukker sammen. Kom smør i og ælt. Kom æg i lidt af gangen.
Bland forsigtigt de to deje sammen.
Bages 45 min ved 190º i en springform på 20 cm.
Glasur:
2 citroner (saft + skal)
1/2 dl past. æggehvider
200 g sigtet flormelis
1 tsk blødt smør
Riv skallen på citronerne fint og lad det lufttørre på en tallerken.
Pres saften af citronerne og kom det i en lille gryde. Kog saften ind, så der kun er lidt koncentrat tilbage. Rør æggehvide og flormelis forsigtigt sammen i en lille skål. Tilsæt saften til glasuren sammen med smør. Den skal være tyktflydende. Hæld det over kagen og drys med det lufttørrede citronskal. Lad kagen "tørre" en time inden der skæres i den.